Τσίπρας ενόψει συνάντησης με Ζάεφ: Έχω μεγάλες προσδοκίες

Τσίπρας ενόψει συνάντησης με Ζάεφ: Έχω μεγάλες προσδοκίες

Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχοντας ως παρατηρητής.

Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους γενικά: «τι προσδοκίες έχετε για αύριο (σ.σ. σήμερα);», με εκείνον να απαντά σε χαλαρή διάθεση, «πολύ μεγάλες».

Νωρίτερα είχε προσέλθει στην προσύνοδο του ΕΣΚ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ερωτηθείς «τι περιμένετε απ' τη συνάντησή σας;», απάντησε «μόνο επιτυχία».

Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ΕΕ - Δ. Βαλκανίων θα έχει στις 10:15 το πρωί διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ-, ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.

Ελάχιστη ώρα πριν απογειωθεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» η ελληνική αποστολή για τη Σόφια, ανώτερο στέλεχος του Μαξίμου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει πρόοδος, αλλά μάλλον δεν θα γίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) το breakthrough, δεν θα έχουμε την τελική συμφωνία».

Ερώτημα υπάρχει για το αν θα γίνουν μία ή παραπάνω συναντήσεις Τσίπρα - Ζάεφ, πέρα από την προγραμματισμένη σημερινή συνάντηση (συγκεκριμένα στις 10:15-11:15).

Στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Σόφια, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων. pic.twitter.com/Owl3lDZjTZ

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 16 Μαΐου 2018

Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ