Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για το πολυνομοσχέδιο

Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για το πολυνομοσχέδιο

Σύσκεψη είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία κεντρικό θέμα είναι όπως είναι λογικό το πολυνομοσχέδιο.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Τσακαλώτου, Χουλιαράκη ενώ το "παρών" αναμένεται να δώσουν και οι Αχτσιόγλου- Φωτίου - Κοντονής.

Μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση θα πρέπει να δρομολογήσει ακόμη 20 προαπαιτούμενα για να αποσπάσει μια θετική έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς, κάτι που πρέπει να γίνει έως τις 22 Ιανουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα συγκροτηθούν και οι τεχνικές ομάδες που θα συζητήσουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους με τη συζήτηση να ξεκινά άτυπα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, μπορεί στο EuroWorking Group της Πέμπτης να αποφασίσθηκε πως με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης η Ελλάδα θα δικαιούται 3,3 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες της περιόδου Φεβρουαρίου-Ιουνίου, ακόμη 1,5 δισ. ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου και 1,9 δισ. ευρώ για να σχηματίσει το «αποθεματικό ασφαλείας» για τη μετά το Μνημόνιο εποχή, ωστόσο η δόση των 6,7 δισ. ευρώ αναμένεται ξανά να σπάσει στα δύο και να συνδεθεί με προϋποθέσεις.

 

 

 

Tο διαβάσαμε εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ